Jak naše prababičky připravovaly sladký vinný, kávový, citronový, mandlový či čokoládový rosol? Můžete si to sami vyzkoušet podle receptů z roku 1894.
Česká kuchařka 1894, autorka Marie Axamitová.Jak se za dob našich pradědečků vařilo pivo
[ téma: 1873, pivo, alkohol, chmel, technologie ]Máte rádi pivo? Asi ano, vždyť ho měli rádi už naši pradědové. Pokud vás zajímá, jak přesně a z jakých surovin se tehdy pivo vařilo, co znamená spodní a svrchní kvašení nebo jak nejlépe pivo skladovat - tak toto vše o pivu se dozvíte v článku z roku 1873.
Dívka v domácnosti 1873, autor Tom J. Romek.Cukrováček, neboli sladký hrách
[ téma: 1912, hrách, vaření, recepty ]Víte, čemu se říkalo cukrováček a co se s ním dalo v kuchyni dělat? Prozradí vám to článek z roku 1912.
Epocha 1912, autor —l.Recepty na tvarohové vdolečky a báječný dort podle našich prababiček
[ téma: 1929, recepty, koláče, sladkosti ]Jak upéct dort Lady a poctivé tvarohové vdolečky vám prozradí článek z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.Stoleté recepty na pravé americké koláče
[ téma: 1906, recepty, koláče, amerika, usa ]Máte chuť na pravý americký pie, nebo vyzkoušíte jak se v Americe před sto lety pekl vaječný, citrónový, rebarborový nebo jahodový koláč? Nebo třeba koláč s masem? Tyto všechny historické recepty na americké koláče vám přináší text z roku 1906.
Jak má žena vařit, aby muž byl spokojen 1906, autor Florián Kudrnka.Trik našich prababiček: jak zachránit maso, když začne zapáchat
[ téma: 1918, vaření, maso ]Stává se vám občas, že maso na vaření vypadá ještě v pořádku, ale je už trochu cítit? Našim prababičkám bez dostupné ledničky se to občas stávalo. Článek z roku 1918 vám ukáže, jak si tehdy dokázaly poradit.
Česká hospodyně 1918, autor neuveden.15 receptů našich prababiček na sladké i slané bramborové koláče
[ téma: 1880, recepty, brambory, koláče ]Cena brambor sice pomalu stoupá, ale stále je to cenově velmi dostupná a nezastupitelná surovina. Recepty z roku 1880 vám nabídnou 15 různých možností, jaké výborné koláče, placky nebo lívance se dají z brambor vyrobit.
Úprava jídel zemákových 1880, autorka Hanna Dumková.Proč by se čerstvá vajička neměla mýt
[ téma: 1909, vejce, zdraví, vaření ]Máte rádi vajíčka v krásně čistých skořápkách? V tom případě vás určitě překvapí článek z roku 1909, vysvětlující tehdy našim prababičkám proč by se čerstvá vajíčka naopak omývat nikdy neměla.
Česká hospodyně 1909, autor neuveden.